Links

Interessante informatie over gezondheid

Een unieke trainingsmodule: de Flexchair®

  • PVMT Dankaerts beschikt over een Flexchair® trainingsmodule. De Flexchair® stimuleert actief zitten en draagt actief bij aan optimalisering van onze lichaamscontrole en balans

Chronische Pijn

  • Pain-ed: Wim Dankaerts werkte samen met een aantal internationale collega-onderzoekers aan een platform om nuttige informatie over (chronische) pijn beter te kunnen verspreiden. Als klinische onderzoekers beseften we dat er een grote behoefte was om de wetenschappelijke evidentie over pijn te transleren voor zowel het brede publieke als voor andere zorgverleners. Door het overbruggen van deze kloof willen we o.a. ook verduidelijking brengen i.v.m. vaak voorkomede mythen over chronische pijn en hoop te bieden op verandering. Onder "patient stories" vind je er ook verhalen van patiënten en hun ervaringen.

  • Informatie over chronische pijn en ‘wat kan ik er aan doen'? in 5 minuten: Chronische pijn is een complex probleem en wordt beïnvloed door vele factoren. Gedurende vele jaren proberen zorgverleners te begrijpen welke interacties er betrokken zijn bij het in stand houden van chronische pijn. In deze 5 minuten durende geanimeerde videoclip worden deze factoren die momenteel als meest relevant beschouwd voor het aanpakken van chronische pijn samengevat.
  • "23 en 1/2 uur"... Wat is het beste wat we voor onze gezondheid kunnen doen?

  • Deze TED Talk geeft u een beter zicht op de ‘The mystery of chronic pain’.

  • Why Things Hurt? Deze TEDxAdelaide geeft u een beter zicht op... Why Things Hurt?

  • Medische beeldvorming en lage rugpijn? “A picture paints a thousand words” ...met deze uitspraak in het achterhoofd wordt vaak geredeneerd dat medische beeldvorming (onder de vorm van bv. een MRI-scan of röntgenfoto) essentieel is bij bv. lage rugpijn. Verkeerd! Het is duidelijk dat de meeste mensen met chronische lage rugpijn geen MRI nodig hebben, noch enig nut hebben van deze geavanceerde (en vaak dure) beeldvorming. Deze korte video is een samenvatting waarom scanning voor de meeste mensen met lage rugpijn vaak een slecht idee is. Er is namelijk een slechte correlatie tussen radiologische bevindingen en de klinische presentatie van klachten. Bij veel mensen zonder rugklachten is er ook iets ‘afwijkend’ op hun beeldvorming te zien zonder dat dit klachten veroorzaakt of dat dit deze mensen beperkt in hun activiteiten of participatie. Hetzelfde kan trouwens ook gezegd worden voor vele andere chronische pijn van musculoskeletale oorsprong.

  • Weet jij wat het meest belangrijke is om te doen om uw ‘stress-barometer’ te controleren het beheer van stress? De geanimeerde video legt uit ‘Hoe omgaan met stress?’

Tips to make your day harder!...and healthier