PVMT

Nele Vervloesem

Nele Vervloesem studeerde in 2010 af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de KU Leuven. In 2011 behaalde zij aan de KU Leuven het diploma van postgraduaat in de gevorderde musculoskeletale revalidatie: manuele therapie en sportkinesitherapie.

Nele werkt als wetenschappelijk medewerker aan de KU Leuven waarbij ze betrokken is in onderzoek naar schouderklachten na borstkanker en de opleiding kinecoach in de reumatologie. Daarnaast heeft Nele ook ervaring als ondersteunend praktijk assistent aan de KU Leuven waar zij zowel in het Bachelor als in het Master programma ondersteuning geeft tijdens de praktijklessen.

Nele heeft zich verder verdiept in de revalidatie van handletsels en brandwonden. Ze volgde hiervoor de postacademische vorming handrevalidatie en brandwonden aan de KU Leuven (2013-2015) en ze vervolledigde haar specialisatie-stage. Aanvullend volgde ze zowel de basis- als de meerdaagse cursus handtherapie aan de UGent (2015).

Als lid van de Belgian Hand Therapists (bht.be) tracht Nele zich onder meer aan de hand van de georganiseerde symposia steeds verder te verdiepen in handtherapie. Hierdoor kreeg ze in december 2016 haar officiële erkenning als handtherapeut.

In 2016 is ze gestart aan de opleiding littekentherapie aan de ScarAcademy in Antwerpen. Zo zal ze zich gedurende een jaar verder te verdiepen in de behandeling van littekens en brandwonden.
In 2017 is ze gestart aan de gerenommeerde Praktijk Opleiding Hand Therapie (POHT) aan het Erasmus MC, Universitair Medisch Centrum te Rotterdam.